Leivokset

Hyydykeleivokset

Leivokset ovat pienempi osa juhlapöytien antia, mutta ne tuovat mukavaa vaihtelua tarjoiluihin. Leivos on pääsääntöisesti tarkoitettu kahvin tai teen kanssa nautittavaksi herkkupalaksi. Niitä löytyy muutamaa eri kokoa sekä monia makuvaihtoehtoja raikkaista makeisiin. Perinteisesti leivoksissa käytetään alkoholia, kuten rommia tai likööreitä, mausteena ja kostukkeena.

Isoimpia leivoksia on kakkupalaleivokset, jotka ovat joko kerma- tai hyydyketäytteisiä. Pienempään kokoluokkaan menevät macaron-, bebe- ja hyydykeleivokset, joissa käytetään muropohjaa.

Esimerkiksi makeita macaron-leivoksia saa eri väreissä ja suloiset bebe-leivokset tai viehättävät hyydykeleivoset koristavat runsaslukuisina juhlapöytää. Pienimpänä, mutta makeimpana leivoksena löytyy petitfour- ja perunaleivokset, jotka voidaan nauttia vaikkapa ilman lautasta, yhtenä suupalana.

Pääsääntönä on, että leivoksia koosta ja makeudesta riippuen varataan 1-2 kpl/henkilö.

Leivoksia:

  • erilaiset hyydykeleivokset
  • perunaleivos
  • macaron
  • petitfour
  • rommileivos
  • bebe
  • aleksanterinleivos
  • marjaleivos

Houkuttelevia leivoksia löydät galleriasta.