Täytekakut

Täytekakut

Perinteisiä kestosuosikkeja ovat upeat ja runsaat täytekakut. Erilaiset marjakakut, suklaakakut ja hedelmäkermakakut ovat säilyneet vuodesta toiseen juhlapöydän kruununa.

Täytekakku sopii valmistujaisjuhliin, häihin ja niin aikuisten kuin lastenkin syntymäpäiville tai muuten vaan illanistujaisia piristämään. Odotettu kohokohta hääjuhlissa on morsiusparia ja juhlan teemaa kuvastava kakku, jonka toteutan väreistä yksityiskohtaisiin koristeluihin ja täytteisiin huolella.

Kermatäytteen lisäksi teen myös liköörillä, kuten Baileysilla, maustettuja täytteitä tai hyydykkeitä, joilla saadaan kakkuun vähän keveyttä ja uusia, raikkaita vivahteita. Kerma on laktoositonta (poislukien Baileys) ja suklaakakuissa käytän aina marsipaania suklaan alla. Koristeluun voi valita esimerkiksi kauden marjoja ja hedelmiä, kermaa tai suklaata. Lisäksi voin tehdä persoonallisia koristeita kakun saajan harrastusten tai muun kiinnostuksen kohteen mukaan esimerkiksi sokerista, marsipaanista tai suklaamaalauksella.

Yksi kananmuna riittää kolmelle henkilölle. Näin esimerkiksi viiden munan kakku riittää noin 15:lle henkilölle.

Täytekakkuja:

  • hedelmäkermakakku
  • suklaakakku
  • marjakakku
  • marsipaanikakku
  • kinuskikerma
  • Baileyskakku

Kuvia lukuisista vaihtoehdoista löydät kakkugalleriasta